Pages

.


.

Katter - Myter, skrock, vidskepelse, omen och teckenbärare

Katten har haft en stor betydelse genom många århundrade när det gäller skrock och som en budbärare. Vad är det då som händer när man möter en viss katt enligt gammal folktro och folksägen. Än idag finns det människor som t e x spottar tre gånger när det möter en svart katt som går över vägen och varför gör man då detta?

Och om jag får önska så får det gärna komma hem en främmande katt till mig som är svart eller vit  :)

Katter är särskilt effektiva teckengivare:
  • En svart katt som går över vägen ger vanligen otur(även om det i en del länder faktiskt ger tur).
  • En katt som tvättar ansiktet eller öronen betyder regn.
  • En katt som stirrar på ytterdörren(utan att vilja gå ut) betyder att du får gäster.
  • Kommer det in en främmande katt i ditt hem är det ett kraftfullt omen. Är katten svart får du tur, vit ger rikedom, brun ger kärlekssorg, grå ger hälsa, gul eller röd ger risk för olyckshändelser, svart och vit ger trivsel, fläckig ger många barn och katter som är maskade i olika färger(som siameser) förebådar ockulta upplevelser.
  • Följer en katt efter dig kan du räkna med oväntade pengar. Ännu bättre blir det om du hjälper den eller tar hand om den.
  • Sover katten med ryggen mot något varmt blir det kallt ute. Sover den med magen upp blir det fint väder.
  • Att skada eller överge en katt ger fattigdom och otur.





reade more... Résuméabuiyad

Världens rikaste katt

Katten vilket arv!!! Här kan du läsa om världens rikaste katt i en artikel från Aftonbladet från 2011 och om hur rik katten är.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14061305.ab

Fotograf: Syl Amony

Katten på bilden har inget med artikeln att göra.





reade more... Résuméabuiyad

Harness och Flexikoppel från Puppia för katter på promenad

Snygga och praktiska selar  och flexikoppel för katten/hunden från Puppia

Visst är det roligt att ta med katten ut på promenad. Speciellt innekatter behöver få komma ut för att få stimulans och aktivitet.Har man dessutom närhet till ett grönområde så kan katten få möjlighet till att äta gräs som är bra för kattens matsmältning och för hårbollar. Som kattägare vill man naturligtvis att katten har en sele som är lätt och praktisk att använda och som både sitter säkert och bra på katten under promenaden.

KisseKatt har glädjen att presentera det mycket välkända och populära märket Puppia. Puppia är välkänt för sin kvalité och för sin passform och snygga design.

                  
Tufft Flexikoppel från Puppia                     Soft Harness/Sele från Puppia

 

Vi  har fyllt på i webshopen med selar i modell Harness som är praktiska och lättburna för katter men de passar även till små hundar. Tänk på att mäta katten för rätt storlek.

Vi har även flexikoppel i en mycket modern och  läcker design från Puppia.

Till KisseKatt webshop







reade more... Résuméabuiyad

Farliga växter för katten med risk för förgiftning

Farliga växter för katten

Många av våra krukväxter eller snittblommor är giftiga eller har irriterande växtsaft. Det är ganska ovanligt att katter blir förgiftade av växter men det förekommer. I värsta fall kan det gå så illa att njurarna tar sådan skada att katten inte överlever. Det är framförallt liljeväxter enligt nedan som kan skada njurarna.
Därför bör du vara lite du försiktig med vilka sorts växter du har hemma om du har en katt som gillar att smaka på blommor och blad. Ställ giftiga växter på en plats där katten inte kan nå dem, eller välj växter som inte är giftiga.
Om katten visar tecken på förgiftning, om han/hon har ett påverkat allmäntillståndom, dräglar, kräks eller har diarré, kontakta närmaste djursjukhus så de kan ge dig råd. Troligen behöver katten besöka veterinären. Om du misstänker att katten tuggat på en liljeväxt är det extra viktigt att snabbt kontakta sin veterinär då de kan ge katten bestående njurskador.

Här är några av de vanligaste växterna i hemmet som kan vara farliga för din katt:

KRUKVÄXTER

Giftiga
Liljeväxter, till exempel släktena Lilium och Hemerocallis
Julros
Oleander
Änglatrumpet

Mindre giftiga
Amaryllis
Azalea
Cyklamen
Hortensia
Korallbär

Irriterande växtsaft
Flitiga lisa
Fredskalla
Gullranka
Julstjärna
Prickblad
Rosenkalla


SNITTBLOMMOR

Giftiga
Liljor, till exempel släktena Lilium och Hemerocallis
Ginst
Liljekonvalj

Mindre giftiga
Amaryllis
Anemon
Hyacint
Iris
Mistel
Påsklilja
Vallmo

Irriterande växtsaft
Kalla
Rosenkalla

Källa Agria

reade more... Résuméabuiyad

Pälsvård för katten

Att ha en katt med en fin päls och utan några besvärliga tovor är något som många kattägare önskar sig.  Med några enkla medel och rätt produkter kan det vara möjligt men det kräver ändå lite jobb från husse/matte.
Viktigast är att katten känner en trygghet och att man har lugn och ro omkring sig.  Att ha en speciell plats för borstning och kamning ger en känsla av trygghet hos katten, den vet vad som kommer att hända och vilka regler som gäller. En liten stund är ofta är bättre än en längre stund någon gång i veckan.

Ge katten mycket beröm när du pysslar med pälsen, du kan också ge katten en extra godbit för att katten ska tycka att det är roligt med pälsvård.

Den bästa tovutredaren är en kam, börja med en glestandad kam och avsluta med en tätare. Sist så kan du använda en karda eller borste som ger pälsen det där lilla extra

Tänk på att ha som vana att kontinuerligt gå igenom kattens päls, först små korta stunder och sen utökar du tiden. Förhoppningsvis kommer det att bli ett nöje även för den katt som inte är så förtjust i att bli av med tovorna.

En karda är bra att använda under den period då katten fäller mycket päls.




Verkar som den här katten gillar sin borste :)



Titta gärna in i KisseKatts webshop vi har några fina kattvårdsprodukter till bra priser.






reade more... Résuméabuiyad

Att skaffa kattunge

Det är mycket att tänka på när man får en kattunge. Det är bra att vara noga förberedd inför att den nya kattungen ska komma hem. Så klart vill man ge kattungen den allra bästa starten i sitt nya hem. Det kan också vara så att det är första gången som den egna katten får kattungar.
Hittade en väldigt bra sida som beskriver allt det viktiga när man får en kattunge. Där kan du läsa om transporten hem, kattlådan, försäkringar, kattmat och vatten, vaccinering, avmaskning osv.



Länk till sidan Att få hem en kattunge  från Svenska katters sida.

Glöm inte att KisseKatt webshop har en fin tävling på facebook där du kan vinna en snygg bricka med motiv av underbara kattungar i en retro stil eller en tuff och trendig plåtburk med kattmotiv. Länk till tävlingen här; KisseKatts tävling på facebook

Lycka till om du är med och tävlar!!!




reade more... Résuméabuiyad

Maru en av de populäraste katterna på You Tube

Ibland behövs inga dyra leksaker eller kattbäddar

Titta på klippet av Maru, vilken härlig katt!






reade more... Résuméabuiyad

Utlottning hos Kissekatt, var med och tävla

TÄVLING HOS KISSEKATT WEBSHOP


UTLOTTNING! VÄLJ MELLAN DEN UNDERBARA BRICKAN NOSTALGIKATTER MED MOTIV AV KATTUNGAR I EN RETRO STIL ELLER EN SNYGG PLÅTBURK I EN ROLIG DESIGN.

DET ENDA DU BEHÖVER GÖRA ÄR ATT GILLA OCH DELA PÅ FACEBOOK, OM DU VILL VARA MED OCH TÄVLA.

DU SKA FÖRSTÅS SKRIVA EN KOMMENTAR PÅ KISSEKATTS FACEBOOKSIDA OM VILKEN AV VINSTERNA DU VÄLJER.

TÄVLINGEN PÅGÅR TILL LÖRDAG 9 JUNI 2012.
VEM SOM VINNER SER DU PÅ FACEBOOKSIDAN OCH HÄR PÅ SIDAN.

LYCKA TILL!!!


Länk till tävlingen hos KisseKatts webshop på Facebook




reade more... Résuméabuiyad

Katt åker buss själv

Hittade en artikel från 2009 om en katt som åker buss. Det låter helt osannolikt, men man vet aldrig.... Har aldrig hört talas om något liknande :)

Läs själva och avgör vad ni tror, är detta möjligt?

http://jesper.nu/lankar/5058



Källa; Aftonbladet 2009-08-04


Passa ävem på att titta in i KisseKatts webshop, om du vill. Nu har vi sänkt priset för våra kunder på några extra fina utvalda kattprodukter och även några presentartiklar med tema katt.

Länk till KisseKatts Webshop

Jättefina katthalsband i en snygg design som vi sänkt priset på. Tuffa, moderna och trendiga katthalsband i Camouflage som finns i flera färger. Titta in så får du se fler prissänkta varor.






reade more... Résuméabuiyad