Pages

.


.

Pälsvård för katten

views the best pictures

Att ha en katt med en fin päls och utan några besvärliga tovor är något som många kattägare önskar sig.  Med några enkla medel och rätt produkter kan det vara möjligt men det kräver ändå lite jobb från husse/matte.
Viktigast är att katten känner en trygghet och att man har lugn och ro omkring sig.  Att ha en speciell plats för borstning och kamning ger en känsla av trygghet hos katten, den vet vad som kommer att hända och vilka regler som gäller. En liten stund är ofta är bättre än en längre stund någon gång i veckan.

Ge katten mycket beröm när du pysslar med pälsen, du kan också ge katten en extra godbit för att katten ska tycka att det är roligt med pälsvård.

Den bästa tovutredaren är en kam, börja med en glestandad kam och avsluta med en tätare. Sist så kan du använda en karda eller borste som ger pälsen det där lilla extra

Tänk på att ha som vana att kontinuerligt gå igenom kattens päls, först små korta stunder och sen utökar du tiden. Förhoppningsvis kommer det att bli ett nöje även för den katt som inte är så förtjust i att bli av med tovorna.

En karda är bra att använda under den period då katten fäller mycket päls.




Verkar som den här katten gillar sin borste :)



Titta gärna in i KisseKatts webshop vi har några fina kattvårdsprodukter till bra priser.






No comments:

Post a Comment