Pages

.


.

Katter, förstoppning och hårbollar

Förstoppning

Det finns flera orsaker till varför din katt kan få förstoppning. Faktorer som ålder och stress kan bidra till dessa symtom. Det kan också bero på att din katt har druckit för lite eller fått i sig en främmande kropp. Det betyder att något som din katt svalt ner till exempel leksak, strumpa eller snöre fastnat i magsäck eller tarm och inte kan passera. Detta är ett allvarligt tillstånd och finns misstanke om detta så ska du omedelbart kontakta veterinär. Det finns också andra sjukdomstillstånd som kan orsaka förstoppning hos din katt. Vissa katter kan också vägra sätta sig och bajsa om kattlådan är smutsig vilket kan leda till förstoppning.
När katten tvättar sig kan de få i sig mycket päls, särskilt om din katt har lång päls. Dessa hårbollar passerar ofta den vanliga vägen eller kräks upp. Ibland kan dock hårbollen orsaka förstoppning eller helt enkelt fastna på vägen. Finns misstanke om att en hårboll eller att något annat som katten fått i sig fastnat ska du omedelbart kontakta veterinär.

Tänk på att förstoppning lätt kan förväxlas med att katten har svårt att kissa på grund av exempelvis stenar i urinvägarna eller så kallad "stressblåsa". Misstänker du att din katt har svårt att kissa ska du omedelbart kontakta veterinär.
 
 

Ta kontakt med veterinär om:

  • Misstanke om främmande kropp (till exempel hårboll, ben, tråd eller garn)
  • Katten både kräks och är förstoppad (kan vara tecken på främmande kropp)
  • Påverkat allmäntillstånd (feber, slöhet)
  • Avföringen innehåller blod och/eller slem
  • Det är en kattunge under 6 månader
  • Förstoppningen inte upphör efter 2 dagar trots egenvård
  • Katten har smärta när den bajsar
  • Katten inte kan kissa normalt
  • Katten inte vill äta eller dricka
  • Du känner dig osäker
 
reade more... Résuméabuiyad

Härliga, varma och mysiga kattigloos, elementbäddar

                                    Nyheter hos KisseKatt Webshop
                        

Mjauu
KisseKatt Webshop

reade more... Résuméabuiyad

Avmaska katten

Om du behöver avmaska din katt eller inte beror på hur mycket möss och råttor den äter. Om du är osäker på om din katt behöver avmaskas kan du be din veterinär ta prov på kattens avföring. Numera finns också ett kit att köpa på apoteket som du själv kan använda för att ta reda på om katten har mask.
Läs mer om avmaskning i Agrias artikel

Bild från Flickr

 


reade more... Résuméabuiyad

Två skällande katter i fönster, Clip

Två katter i ett fönster som nog är sugna på att jaga småfåglar.Clip från You Tube



reade more... Résuméabuiyad

Snygg transportväska för katt eller hund

Transportväska Flower finns i färgerna svart, rosa, lila  och brunt.
Mjauu
KisseKatt Webshop

reade more... Résuméabuiyad

Katten Turbo gick från hemlös till Best in show

Tre år gamla huskatten Turbo hittades övergiven en regnig dag i juni 2009. Turbo och hans syskon räddades av Uppsala katthem, och idag ser Turbos liv helt annorlunda ut. Nu bor han hos husse Kurt Berglund och matte Birgitta Picone-Björkman tillsammans med sin kattkompis John. Han är numera en erfaren utställningskatt, som i helgen vann den åtråvärda utmärkelsen Best in Show!
Läs hela artikeln från Agria





reade more... Résuméabuiyad

Hello Kitty tårta

Hittade en blogg som heter Finas tårtor med fantastiska tårtor. B la finns det en Hello Kitty tårta som är ett riktigt konstverk

Länk till bloggen

Bild från bloggen Finas Tärtor





reade more... Résuméabuiyad

FRAKTFRITT hos KisseKatt webshop mellan 23/9 -25/9 2012

reade more... Résuméabuiyad

Hon samlade ihop 23000 kr på tre dagar till överkörd katt

På tre dagar och med lite hjälp av internet lyckades
Lilly Blomqvist, 22, samla in 23 000 kronor åt en hankatt
hon hittat utomhus, halt med blod runt munnen.
Läs hela artikeln här  från nyheter24.se 


Foto: Flickr
Bilden har inget med artikeln att göra
 

reade more... Résuméabuiyad

Första hjälpen kit för katt eller hund

Ett kit som innehåller;

1 st luskam, 1 st kompress, 1 liten gasbinda, 1 rulle med plåstertejp, 1 liten steril gasbinda/kompress, 2 st sterila våtservetter, 1 st fästingplockare, 1 st plastpincett, 1 par plasthandskar, 1 st doseringsspruta i plast samt 1 st nosögla (munkorg).

Tar inte stor plats. Lätt att ta med sig.

Köp kitet här hos KIssekatt http://www.kissekatt-webshop.se/kattvard/forsta-hjalpen-set.html


 



reade more... Résuméabuiyad

Heldag om katter i Örebro 20 oktober

Lördagen den 20 oktober kl 10-17 arrangeras en hel dag om och för katter i Örebro.
Det bjuds på föreläsningar, prova-på-utställning, agility och mycket mer.
Många företag, bland annat Agria, finns också på plats med bra erbjudanden för alla kattälskare.
                    
Kom och få din katt bedömd av en internationell kattdomare.Du kan också prova på agility med din katt och få klorna klippta på den. (Obs! alla deltagande katter måste ha giltig vaccinering). Läs mer här om vad dagen innehåller (källa;Agria)

Foto; Flickr
 
 


reade more... Résuméabuiyad

Vad är egentligen en stamtavla för katt?

Stamtavla för katt
Stamtavla för en raskatt är ett stamträd som visar kattens bakgrund. Upp till fyra generationer (fem med berörd katt) presenteras med eventuella utställningstitlar, eventuellt stamnamn, kattnamn, förbund, registreringsnummer, födelsedatum samt EMS-kod för ras och färg.
I SVERAK-sammanhang avser begreppet "stamtavla" den präglade inlagan, "mittuppslaget" och begreppet "stambok" avser förbundets stambokföringsdatabas (SESAM) samt gamla registerkort (förbundets kopior av stamtavlor utfärdade före datoriseringen).
Stamtavlan är en värdehandling och det är därför viktigt att förvara den som en sådan.
Vad står det i stamtavlan?
Utställningstitel
Det finns ett flertal olika utställningstitlar och de flesta placeras framför kattens namn. De titlar som är införda på en SVERAK-registrerad katt är FIFe-titlar – titlar tagna inom andra förbund registreras inte.
För att få titel inregistrerad i SVERAKs stambok ska bedömningssedel från tillfället då titeln erhölls insändas till stambokföringen. Registreringsnumret ska vara påfört bedömningssedeln. Läs mer under "Utställning".
Kattens namn
Om katten har ett stamnamn står det oftast som ett prefix, det vill säga före kattens egennamn. Läs mer under "Stamnamn".
EMS-kod
EMS-systemet ”Easy Mind System” trädde i kraft den 1 januari 1992. Det ersatte och förenklade det gamla färgsystemet med krångliga bokstavs- och sifferkombinationer som var olika för varje ras.
Det var Dagny Dickens, Sverige och Eva Minde, Norge, som var upphovsmakare till det nya systemet. Idag har alla raser en förkortning, liksom även färger och mönster.
Rasen anges med tre bokstäver; PER står till exempel för perser. Efter rasen följer kod för kattens färg och mönster. För vissa färgvarianter ingår också kod för ögonfärg, och manxkatten har även kod för svansens längd. Numera finns även kod för öronform som används på de raser där det förekommer annat än rakörade.
En förteckning över rasernas färgkoder finns i regler för uppfödning och stambokföring. Koder för alla godkända färger finns i den så kallade EMS-listan.
Registreringsnummer
Registreringsnumret är kattens unika identitetsnummer. Framför registreringsnummer finns angivet vilket land och förbund katten är registrerad, exempelvis (S)SVERAK.
Ibland finns det parentes bakom registreringsnumret. Detta anger i vilket förbund katten tidigare varit registrerad.
Exempel: (S)SVERAK LO 123456 (CFA 0108-234567). Detta exempel talar om att katten ursprungligen är registrerad av det amerikanska förbundet CFA och har blivit överförd till SVERAK. Det förbund katten är grundregistrerad i anges med kursiv stil under det aktuella förbundet. Eventuella förbund däremellan kommer att finnas dokumenterade i SVERAKs stambok, men ej synas i stamtavlan.
Ibland står det till exempel *IMP-GB efter ett registreringsnummer. Det betyder att katten är importerad från England men att det engelska registreringsnumret inte får plats i stamtavlan.
LO / RIEX
Sedan 1997-01-01 står det i SVERAK-stamtavlorna LO (Livré d’Origine) före registreringsnumren för katter med huvudstambok. Detta innebär att stamtavlan anses vara komplett dokumenterad med godkända raser, färger och förbund / registreringsnummer.
Om det i början av registreringsnumret står RX eller RIEX (Registre Initial et Experimental) visar det att katten är placerad i kontroll-stambok. Kontrollstambok innebär att det i något av de närmast fyra bakomliggande leden saknas uppgifter om katters namn, förbund, registreringsnummer, ras eller färg, eller att där finns främmande rasinslag eller för rasen ej godkända färger. Det kan även vara katten själv som är x-katt (ej godkänd ras/färg).
I kontrollstamtavlor utfärdade före år 2000, står även bokstaven K, ofta följt av en siffra. Siffran anger det antal generationer som har komplett stamtavla.
Planerar man att para en katt med kontrollstambok ska man ha ett avelsgodkännande för katten ifråga innan parning sker. Avelsgodkännande innebär att för rasen behörig domare avger utlåtande om katten är rastypisk och godkänd för avel.
ID-nummer
ID-märkning sker genom tatuering i örat eller genom ett microchip som är ett enkelt ingrepp där chipet injiceras under huden, vanligtvis i nacken. Från den 1 juli 2003 måste samtliga utställningskatter över tio månader och avelskatter vara ID-märkta. Intyg om ID-märkning insänds till SVERAKs stambokföring.

Uppfödare
Uppfödare är den / de som äger honkatten vid kullens födelse. Har katten stamnamn är det uppfödarens stamnamn som står angivet.
Ägare
Ägaruppgift finns av givna skäl sällan angivet när man köper kattunge. Eftersom stamtavlan ska överlämnas till köparen vid överlåtelse av katt, och det ofta är då avtal tecknas och betalning sker, har inte uppfödaren gjort klart underlaget ”Ägarändring”.
Blank ägaruppgift innebär dock inte alltid att ägarändring inte blivit meddelad av uppfödaren för registrering i stamboken. Ägare som är tveksam om detta skett hänvisas till uppfödaren.
Noteringsfält
I detta fält kan finnas angivet olika typer av information till kattägaren exempelvis; Kontrollavel eller Avelsförbud.
Ersättningsstamtavla
Om det på stamtavlan står ”Ersättningsstamtavla” (eller ”Dublettstamtavla”) innebär detta att originalstamtavlan förkommit och att ny stamtavla beställts /utfärdats. Skulle originalstamtavlan återfinnas ska ersättningsstamtavlan insändas till SVERAKs stambokförare för makulering.
 

reade more... Résuméabuiyad

Specialerbjudande på katthalsband

Nu har vi sänkt priset på våra katthalsband.
 
Specialerbjudandet gäller t om 28 september 2012
 
Här är några av våra katthalsband:
Vill du handla? tryck på länken Katthalsband
 





reade more... Résuméabuiyad

Lyxigt katthalsband Crown från Hunter

KisseKatts lyxigaste halsband
 
I rosa glitter och med en krona som gnistrar av strasstenar.
Ett hjärta som är en reflex. Katthalsbandet har ett Safetyspänne och en pingla.
 
 
 
 
 
 
Mjauu
KisseKatt Webshop

 
reade more... Résuméabuiyad

Katten som måste banta 13 kg

Katten Meow är en riktig tungviktare, vilket syns på bilden i tidningen Aftonbladet.
Nu ska han få en rivstart med bantningen 18 kilo ska bli 5.

Länk till artikeln och till bilden  på Meow

Katten på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto; Flickr




reade more... Résuméabuiyad

Katter och jakt

Kombinationen av välutvecklade sinnen och stor snabbhet gör katten till en perfekt jägare, men visste du att kattens främsta vapen är dess tålamod.
Läs mer i Agrias artikel om katter och jakt


Foto:Flickr

 

reade more... Résuméabuiyad

Katthalsband Luxus strass från Hunter

Ett lite mer lyxigt katthalsband
från kända Hunter med gnistrande strass.
Vill du köpa katthalsbandet? klicka på länken : Katthalsband Luxus



Mjauu
KisseKatt Webshop

reade more... Résuméabuiyad

Tävlingen pågår t om 15 sept 2012

Nu är det bara 4 dagar kvar innan Kissekatt utser en vinnare här på bloggen. Vinnaren kan välja mellan biobiljett eller kattleksak. Stor chans att vinna!

Lycka till!
Länk till tävlingen .

TÄVLING t om 15 sept 2012 vinn biobiljett eller kattleksak


reade more... Résuméabuiyad

Varför rullar katten över på rygg, när den ser sin ägare?

Detta är kattens sätt att erbjuda sin ägare en passiv vänskaplig relation för att stärka familjebanden.

 



Människans smekningar ger den samma känsla i pälsen, som den fick, då den slickades av sin mamma. Den fortsätter i vuxen ålder att vara kattunge. Kroppsspråket säger, att den rullar över på rygg för att visa ägaren sin mage och därigenom visa sin tillit. Man bör därvid inte med säkerhet uppfatta det som en inbjudan att smeka den mjuka undersidan.

Magregionen är så väl skyddad, att katten ibland finner en sådan kontakt obehaglig, utom i de förhållanden, när katten och ägaren har skapat en hög grad av social intimitet.

(Källa Agria)
reade more... Résuméabuiyad

Kamouflage hos KisseKatt

                                  Kamouflagehalsband för katten i fina färger

                                               hos Kissekatt Webshop





reade more... Résuméabuiyad

13 viktiga punkter gällande katten


Varför gör katten så?
Susanne Hellman Holmström arbetar med att ge råd om katters beteenden. Ett jobb som ofta övergår i att handla om kattägares beteenden.

– Jag jobbar med att skapa harmoni och förståelse mellan katt och människa. När vi förstår våra katter visar sig stora problem ofta bara vara små missförstånd, säger Susanne. Läs mer om kattens kommunkation m.m

Du får även ta del av Susanne Hellmans 13 heliga punkter för att katten ska trivas och må bra.   Länk till Agrias artikel   från 2012.


Foto;Flickr

reade more... Résuméabuiyad

Kattmys av allra högsta grad

                                                      

                                           Mysig  Kattigloo hos KisseKatt Webshop


                   Mjauu

              KisseKatt Webshop




reade more... Résuméabuiyad

Lära katten trick med ett klick

Nu kan du lära katten trick precis som man gör med hundar genom att använda en klicker.
Klickerträning är en metod som främst används på hundar, men den funkar på alla möjliga djur. Till och med på katter.

Läs mer och om hur du kan göra i artikeln från Unt.se husdjur  t ex kommandot sitt.





reade more... Résuméabuiyad

Designskål för katten


Designskål

Mjauu

KisseKatt Webshop
 




reade more... Résuméabuiyad

Glöm inte att tävla!! Gillar du Bio? eller gillar din katt att leka?

Gillar du att gå på bio?
Då kan du vara med och vinna en biobiljett Nu börjar det bli ett riktigt bioväder när höstrusket och regnet sakta börja att krypa sig på. 

Vill du att din katt ska få lite roligt? Då kan du och katten vinna den spännande kattleksaken musfamilj.

Du är väl med och tävlar om en biobiljett eller en fin kattleksak!! Ta chansen tävlingen på går t om 15 sept. En vinnare utses och vinnarens namn kommer att stå här på bloggen.

Länk till tävlingen

Lycka till!


Mjauu
KisseKatt Webshop


Foto;Flickr







reade more... Résuméabuiyad

Vill du fynda lite kattsaker?

Vill du fynda lite kattsaker? Passa på  att kolla in våra specialerbjudande





Mjauu från
KisseKatt Webshop


 









reade more... Résuméabuiyad

Dödskallar katthalsband


Kolla in .....
De ursnygga katthalsbanden Dödskallar hos KisseKatt Webshop.
Säkerhetslås, bjällra och ett tufft mönster i en riktigt trendig design. En storlek.
 
Du vet väl att du har möjlighet att dela upp betalningen genom Klarna.









                  Mjauu
          KisseKatt Webshop


reade more... Résuméabuiyad

Katten vilket spinnande, vilka decibel


Smokey spinner lika högt som ett flygplan
Trött på grannens hög­ljudda sällskapsdjur?
Var då glad att du inte bor granne med katten Smokey i Pitsford, Northampton.
När hon sätter igång och spinner gör hon det rejält och når en ljudnivå på 92 decibel.

Länk till aftonbladets artikel och film där du kan höra katten Smokey spinna


 Katten på bilden har inget med artikeln att göra
Foto: Flickr



reade more... Résuméabuiyad

Det säger katten när den spinner


Många kattägare har väckts i gryningen av spinnande katter som trampar omkring på dem.
Men spinner verkligen katten för att den njuter då?
Nej, ny forskning visar att den spinner för att den är hungrig, enligt Aftonbladet.

Läs hela artikeln här



Katten på bilden har inget med artikeln att göra
Foto:Flickr




Beträffande kattens spinnande råder tveksamhet, hittills har man inte lyckats beskriva hur det fungerar. En teori är att katten signalerar att den är ofarlig. Katten kan nämligen spinna även när den mår riktigt dåligt, till exempel hos veterinären när den har riktigt ont, inte bara när den är lycklig. Katter kan använda spinnandet för att lugna sig själva eller varandra.

En annan teori fokuserar på den läkande effekten i vävnad och ökningen i bentäthet av vibrationerna som uppkommer vid kattens spinnande.(Wikipedia)


reade more... Résuméabuiyad

Några godbitar ur KisseKatts trendiga sortiment

 
Lite godsaker
 

           KisseKatt Webshop


reade more... Résuméabuiyad

Tävling vinn biobiljett eller kattleksak hos KisseKatt

DANIEL BURHAGEN är VINNARE AV KisseKatts TÄVLING .

Ett jättestort grattis till dig Daniel!!

Daniel valde en biobiljett som vinst :0)






Ta chansen och var med och tävla hos KisseKatt

Vinn en biobiljett eller kattleksaken musfamilj
  Kanske att något litet och lent smyger sig ner i vinstpåsen också

Tävlingen
1. Svara på frågan;  I vilken stad bor sagokatten Pelle Svanslös? 
2. Gilla KisseKatts webshops sida på Facebook     ------ 1 lott
3. Dela tävlingen med andra     ----- 1lott
 
Skriv här i bloggen;
- Svaret på frågan om Pelle Svanslös.
- Hur många lotter du har och vad du gjort
- Vad du väljer om du vinner, biobiljett eller kattleksaken
 
Lycka till!!
www.kissekatt-webshop.se
reade more... Résuméabuiyad