Pages

.


.

Liten kaxig kattunge möter stor snäll hund, underbart clip!

 
 

reade more... Résuméabuiyad

Tandsten är ett vanligt problem hos katten
Har din katt eller hund dålig andedräkt eller har den fått svårara att äta? Det kan då handla om problem med kattens/hundens mun och tänder. Det går nästan alltid att förebygga eller förbättra.

De vanligaste problemen i munhålan är plack och tandsten. Plack är små beläggningar med bland annat bakterier och foderrester. Får beläggningarna ligga kvar mineraliseras de och tandsten bildas. Tandstenen i synnerhet den som ligger under tandköttskanten, kan ge besvär som tandköttsinflammation och tandlossning. Vissa katter/hundar är särskilt drabbade av plack och tandsten redan i unga år. Tandproblem orsakar smärta, obehag och dålig andedräkt hos din katt/hund.(Källa Apoteket)

Börjar du i tid kan plack och tandsten förebyggas med hjälp av tandborstning eller produkter som gör att beläggningarna inte får fäste på tänderna. Ha för vana att kolla din katts/hunds tänder med jämna mellanrum.

Ta kontakt med veterinär:
-Om din katt/hund har tandsten
-Vid andra problem från munhålan




Hos KisseKatt Webshop kan du nu köpa Oral care tandstenspulver till ett bra pris för att förbättra din katts/hund tandhälsa. Mycket lätt att använda.

www.kissekatt-webshop.se
reade more... Résuméabuiyad

Simon's Cat in 'Cat & Mouse'


reade more... Résuméabuiyad

Kattsjukdomar

DIABETES HOS KATT
Katter kan drabbas av diabetes mellitus eller sockersjuka. Övervikt ökar risken för att katten ska drabbas av diabetes.

Diabetes innebär att kattens bukspottkörtel inte producerar tillräcklig mängd insulin alternativt att lite insulin bildas men att kroppens celler blir okänsliga för det. Insulinet är livsviktigt för att blodsockret i kroppen inte ska stiga eller sjunka för kraftigt.
Törstig, trött och mager

De klassiska symptomen på diabetes är att katten kissar mer, blir törstigare och att den minskar i vikt trots att aptiten ökar.

Eftersom sockret som kroppen normalt använder som bränsle kissas ut blir katten trött och håglös. För att få energi börjar kroppen istället bryta ned fett och protein vilket leder till att katten magrar.
Överviktiga och äldre katter drabbas oftare

Eftersom symptomen ovan också kan vara varningssignaler på andra sjukdomar än diabetes är det viktigt att ta katten till en veterinär som genom blod- och urinprov kan ställa rätt diagnos. Sätts inte behandling in dör katten till slut i diabeteskoma.

Foto; Flickr

Ofta är det äldre till medelålders katter som får diabetes. Den typiska diabetespatienten hos veterinären är en överviktig kastrerad hankatt. Honor som drabbas bör kastreras eftersom hormonförändringarna vid löp försvårar korrekt behandling.
Rutiner livsviktigt för diabeteskatten

När diagnosen ställts börjar de dagliga injektionerna med insulin. Katten ska ha insulinsprutor en eller två gånger dagligen för att hålla blodsockervärdena jämna. Ägaren måste också hålla koll på blodsockernivån genom regelbundna blodprover. Det är viktigt att ge insulinet samma tid varje dag. Det gör det svårt att låta en diabeteskatt vara utekatt men med vissa katter fungerar det.

Att behandla diabetes kräver med andra ord en hel del av kattägaren. Förutom att lära sig ge katten sprutor ska mattiderna helst vara regelbundna eftersom insulindosen då blir lättare att ställa in.

Ibland kan katter klara sig med tablettbehandling. För att tablettbehandling ska fungera krävs dock att det fortfarande finns en viss insulinproduktion kvar i bukspottskörteln samt att det går att få i katten tabletter.
Rätt foder är ett måste

En viktig del i behandlingen av kattens diabetes är att ge den rätt slags foder. Numera finns särskilda diabetesfoder som innehåller mycket protein och lite kolhydrater.

Det händer att katter tillfrisknar från diabetes efter några månaders behandling. Då beror det på att man kommit tillrätta med övervikt, felaktig kost eller en bakomliggande sjukdom som till exempel fetma, pankreatit eller en autoimmun sjukdomar.
Agria Medicin ersätter insulin

Kostnaderna för att behandla diabetes beror bland annat på hur ofta du behöver besöka veterinären och hur mycket du klarar av att göra själv hemma. Både sprutor och insulin kan du få utskrivet av din veterinär på recept.

Om din katt har tilläggsförsäkringen Agria Medicin får du ersättning med totalt 3000 kronor per år för insulin och andra mediciner. Har du en honkatt som behöver kastreras som ett led i behandling av hennes diabetes gäller försäkringen även för det så länge de allmänna villkoren är uppfyllda.

Som kanske framgår ställer behandling av diabetes både praktiska och ekonomiska krav på kattägaren. Ibland känns kraven för stora och djurägaren väljer tillsammans med sin veterinär att avliva katten.

På SLU:s webbplats finns en mycket bra och detaljerad broschyr om katter och diabetes
Källa; Agria, http://www.agria.se/katt/artikel/katter-och-diabetes-mellitus


reade more... Résuméabuiyad

Hjärtekatten till stöd för hjärtsjuka barn

Gillar du att virka? Då kan du göra en viktig insats!!! Du kan även hjälpa till även om du inte kan virka. Hjärtekatten samlar ihop handvirkade Hjärtekatter som skänks till barnhjärtavdelningarna vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg och Skånes universitetssjukhus i Lund.  Gå in på Hjärtekattens sida och läs hur just du kan hjälpa.



Hjärtekatten finns på Facebook

De har även en hemsida

reade more... Résuméabuiyad

Djurpolisen i Stockholm

Här kan du läsa om djurpolisen i Stockholm och deras viktiga arbeta med katter och andra djur.




reade more... Résuméabuiyad

Skaffa kattunge

Visste du att kattungen ska vara minst 12 veckor gammal för att flytta hemifrån?

 

Foto: Flickr
Kattungen blir tidigt präglad av sin mamma och sin uppväxtmiljö. För att klara en så stor omställning som att byta hem, ska kattungen vara minst tolv veckor gammal när den lämnar sin mamma, såvida inte veterinär föreskriver annat. De sista veckorna tillsammans med mamman stimulerar den sociala kontakten och ger ett starkt stöd i den fortsatta utvecklingen av kattungen.

Om kattungen tvingas lämna sin mamma vid för tidig ålder kan detta medföra att katten blir socialt otrygg, får problem med immunförsvar och allmänhälsa, får problem med magen, kanske inte blir rumsren, får ett så kallat ”snuttbeteende” – suger på kläder och annat och kanske får andra beteendeproblem.

Foto;Flickr

Observera! Från den 1 maj 2008 gäller Jordbruksverkets föreskrifter och allmänna råd om hållande av katt alla kattägare och kattuppfödare i Sverige- och inte bara inom SVERAK! Detta innebär bland annat att kattungar får inte skiljas från modern annat än temporärt, så länge de behöver hennes mjölk och omvårdnad, dock tidigast vid 12 veckors ålder. Kattungarna får heller inte lämna uppfödaren förrän tidigast vid 12 veckors ålder om inte särskilda skäl föreligger

(Källa kattförbundet SVERAK)
http://www.sverak.se/SVERAK/Om_katt/index_om_katt.htm
 
reade more... Résuméabuiyad

Katten Sally en riktig överlevare med ett lyckligt slut

I Expressen kan man läsa om katten Sally som är en riktig överlevare. Hon försvann spårlöst en dag. Skönt att det gick bra :) och att det blev en solskenshistoria.

Foto; Flickr
reade more... Résuméabuiyad

Kitty Show filmer för katter

Hittade en sida på nätet där man kan köpa filmer till sin katter. Kitty Show presenterar sin filmer så här;

Kitty Show's filmer är speciellt framtagen för katter. Filmerna ger katter en intensiv jaktupplevelse i hemmet.
Filmerna visas löpande i en oavbruten följd. De är tänkta att spelas upp när du inte är hemma eller är upptagen. De flesta katter saknar sin husse eller matte när de lämnas ensamma. Kitty Show mildrar denna ensamhet genom att erbjuda naturlig stimulans och jakt i hemmets trygga vrå..........

Länk till Kitty Shows sida

Här är ett clip från Kitty Show´s om en katt som tittar på en av filmerna



Det skulle vara roligt att höra vad du tycker du som läser det här inlägget om filmer för katter :)





reade more... Résuméabuiyad

Polisen Södermalm med en upphittad katt

Glada nyheter :) Polisen i Södermalm tar hand om en upphittad katt läs mer

Foto :Flickr
reade more... Résuméabuiyad

För vad ska katten vaccineras och hur ofta?

Det finns några kattsjukdomar som det är bra att vaccinera sin katt mot. Agria har en bra artikel om kattvaccinering och hur ofta katten ska vaccineras.
Länk till Agrias artikel

Bild:Flickr
reade more... Résuméabuiyad

Djurapp som hjälper dig att hjälpa djur

Agria har en djurapp som du kan använda om t ex katten råkar ut för en olycka. Läs mer på Agrias sida

Foto: Flickr
reade more... Résuméabuiyad

Nyinkommet Namntub- Idtub

Nu har vi på KisseKatt Webshop fått in namtuber-idtuber att hänga i katthalsbandet eller i kattselen. Namntuben är silverfärgad och inuti finns en lapp där man kan skriva telefonnummer, adress. .

Till namntuben



reade more... Résuméabuiyad

Nyinkommet kattspö med leopardband och fjädrar hos Kissekatt

Lek en stund med katten :)

KisseKatt har fått in jättefina safarispön http://www.kissekatt-webshop.se/vippor-spon/
En rolig leksak för katten som lockar fram leklusten samtidigt som katten aktiveras. Genom leken får katten utlopp för sin jaktinstinkt och dessutom en rolig stund.

Ett ursnyggt och skojigt fjäderspö med ett safariband som har bredden 3 cm
i leopardmönster. Fjädrar samt färgade band i slutänden.

Längd på hela spöet 70 cm

reade more... Résuméabuiyad

Kattuppfödare

MAINE COON
S*Björkhem's  Jenny Nyman, Västerljung utanför Trosa


NORSK SKOGKATT
S*Cederskogens Norska Skogkatter Petra & Kauko,Tollarp Skåne.

RAGDOLL
S*Abayliee's Anette Lindquist, Upplands Väsby i Stockholm
S*Ace of Diamonds  Susanne Lundin,Bjärred. Skåne nära Lund.


SIBIRISK KATT
S*AmiliiSibiri´s Sibiriska Katter   Britt Ellénius i Ljungdalen
 
reade more... Résuméabuiyad

NYHET för kattuppfödare lägg till din sida hos KisseKatt

NYHET!! Du som är kattuppfödare eller som vill rekommendera någon kattuppfödare är vamt välkommen att skriva ett kort inlägg om verksamheten med en länk till hemsidan det gäller, så kommer vi att lägga till länken på KisseKatts blogg.




Bild; Photobucket

reade more... Résuméabuiyad

Fina kattbilder

Här är jättefina kattbilder från Photobucket

















 




 
 


 
reade more... Résuméabuiyad

KisseKatt på facebook

Gilla KisseKatt Webshops egen sida på Facebook så får du ta del av nyheter, tävlingar, extraerbjudande och mycket annat gällande katter.
En del fina erbjudande lägger vi enbart ut på facebooksidan.

Hoppas vi ses på Facebook!!

KisseKatt Webshop

Foto;Flickr





reade more... Résuméabuiyad

PRISSÄNKT -Snygga plåtburkar för förvaring

Kolla in våra snygga plåtburkar med kattmotiv.
Sänkt pris t om 19 augusti 2012

Varför inte använda plåtburken till kakor, skorpor, pasta, som en snygg designpryl, bokmärken, pennor, fiskedrag, sybehör, samlarsaker. Ja listan går att göra lång...........

Länk till Plåtburkarna

Fint motiv av katthuvuden i en Italiensk design

Plåtburk från välkända JP Cats. Katt som sover i en varm toffel




reade more... Résuméabuiyad

Katten Humlan liftade i 4 mil under motorhuven

Katten Humlan hade tur som klarade sig helskinnad efter att ha åkt i 4 mil under motorhuven på Ingers bil. Läs hela artikeln i från Hemmets journal
Katten på bilden har inget med repotaget att göra
Foto; Flickr

reade more... Résuméabuiyad

Katter som blodgivare

Läs om katten Barbie en otrolig blodgivare som har räddat kattliv. Artikeln är från Hemmets Journal. Jag hade inte tänkt på att katter kunde vara blodgivare men det är ju självklart att även husdjur behöver blod.


Katten Barbie
Bild; från Hemmets Journal
reade more... Résuméabuiyad

Nyheter hos KisseKatt webshop

Nu har vi fått in en mysig kattigloo i mjukaste plysch med tassmönster

Vill du att din katt ska ligga fint, mjukt och skönt? Då är den här supersnygga kattigloon något som passar. I finaste plysch med en dyna inuti som går att ta bort. Roliga tassavtryck som mönster. Stl 40 cm.
Finns i svart och beige.  Länk till kattigloon
Vi gillar nöjda katter :)
reade more... Résuméabuiyad

Katt som står upp raklång, kattclip

Vilken balans :)

reade more... Résuméabuiyad

SPECIALPRIS på selar och koppel från världskända PUPPIA

Nu har vi på Kissekatt ett verkligt exklusivt erbjudande på våra mycket populära selar och koppel från Puppia i en modern och tuff design. 
Puppia står för en hög kvalité och ett slitstarkt och vattentåligt material.
En mjuk och skonsam och behaglig sele för katten med en extra bra passform.

Erbjudandet gäller t om 15 augusti 2013










 

 
reade more... Résuméabuiyad

Jösses vilken stor katt, världens största?

Rupert är en väldigt stor katt, kanske världens största och han växer fortfarande enligt Expressen

Vilken Bjässe, det måste ni bara se!!!!



reade more... Résuméabuiyad

Simon´s cat "Let me in"


reade more... Résuméabuiyad

Kattungen Piccolina hittades i en hylla på varuhuset Bauhaus.

Tur att det finns katthem!!! En stor eloge till katthemmen och en extra till katthemmet i Södertälje.
Det är ju inte roligt att behöva läsa om att allt fler kattägare överger sina katter och att dessutom hitta en kattunge på en hylla i varuhuset Bauhaus.
Vad tycker ni?

Läs artikeln här från Länstidningen i Södertälje

Kattungen på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto; Flickr
reade more... Résuméabuiyad

Faror för din katt i sommartid

Under sommaren finns en del saker som man som kattägare ska vara extra uppmärksammad över för att katten inte ska råka illa ut. Det kan handla om fästingar ,ormbett och insektsbett m.m
Agria har en artikel som är värd att läsa.

Foto från Flickr
reade more... Résuméabuiyad

Vinnaren av KisseKatts webshops tävling!!

Nu är KisseKatts tävling avgjord och det är alltid lika roligt att utse en vinnare.
ETT JÄTTESTORT GRATTIS TILL CAROLINE GÖRANSSON!!!!
vinnare av den ursnygga kattbädden "My kitty darling"
hoppas att din katt kommer att sova som en riktig prins/prinsessa i bädden :)

Ett stort tack!! till alla ni andra som varit med och tävlat. KisseKatt kommer att anordna fler tävlingar med jämna mellanrum så "håll ögonen öppna"

KRAM från KisseKatt!


                              Carolines fina vinst från KisseKatt webshop

reade more... Résuméabuiyad