Pages

.


.

views the best pictures


Tandsten är ett vanligt problem hos katten
Har din katt eller hund dålig andedräkt eller har den fått svårara att äta? Det kan då handla om problem med kattens/hundens mun och tänder. Det går nästan alltid att förebygga eller förbättra.

De vanligaste problemen i munhålan är plack och tandsten. Plack är små beläggningar med bland annat bakterier och foderrester. Får beläggningarna ligga kvar mineraliseras de och tandsten bildas. Tandstenen i synnerhet den som ligger under tandköttskanten, kan ge besvär som tandköttsinflammation och tandlossning. Vissa katter/hundar är särskilt drabbade av plack och tandsten redan i unga år. Tandproblem orsakar smärta, obehag och dålig andedräkt hos din katt/hund.(Källa Apoteket)

Börjar du i tid kan plack och tandsten förebyggas med hjälp av tandborstning eller produkter som gör att beläggningarna inte får fäste på tänderna. Ha för vana att kolla din katts/hunds tänder med jämna mellanrum.

Ta kontakt med veterinär:
-Om din katt/hund har tandsten
-Vid andra problem från munhålan




Hos KisseKatt Webshop kan du nu köpa Oral care tandstenspulver till ett bra pris för att förbättra din katts/hund tandhälsa. Mycket lätt att använda.

www.kissekatt-webshop.se

No comments:

Post a Comment